Pekka Koponen

Ensihoitaja, joka laittaa asioita tapahtumaan.

Pekka Koponen

Olen Pekka Koponen, ihan perustallaaja Kuopiosta. Ikää minulla on 29 vuotta, eli voidaan kai sanoa että olen aikuisessa iässä. Kasvoin opettajaperheessä, jossa vallitsi kova kuri ja järjestys. Perheessämme lapset osallistuivat askareisiin. Myöhemmällä iällä olen huomannut tämän opettaneen minulle ahkeruutta, jonka näen tärkeänä taitona nykymaailmassa. Olin todella vilkas lapsi ja aiheutin opettajille harmaita hiuksia. Sain kuitenkin paljon anteeksi, koska arvostin opettajia ja olin aidosti pahoillani, kun oli hölmöilty.

Harrastin jalkapalloa lapsuuden ja nuoruuden. Lisäksi olin paljon mukana seurakunnan kerhotoiminnassa. Nuoruudessa toimin jalkapallon parissa erotuomarina ja olin erotuomarikerhon toiminnassa aktiivisesti mukana. 

Lapsuuden haaveammatti oli poliisi, mutta sattumusten kautta päädyin opiskelemaan lähihoitajaksi. Sisäinen palo auttaa ihmisiä vei minut lopulta opiskelemaan ammattikorkeakouluun ensihoitajaksi. 

Olen tehnyt monenlaisia töitä sosiaali- ja terveysalalla. Olen työskennellyt vanhainkodeissa, kotihoidossa, mielenterveysyksiköissä, sairaaloiden päivystyksissä sekä eri osastoilla. Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä ensihoitajana ambulanssissa. 

Ensihoitajan työssä kohtaan vakavasti sairastuneita ihmisiä. Koulutukseni on antanut valmiudet hoitaa kriittisesti sairaita potilaita. Työtehtävillä kohtaan toimimattoman terveydenhuollon tuomia ongelmia, joihin apua potilas ei ole saanut apua omasta terveyskeskuksesta. Tämä on pahimmillaan johtanut sairauden pahenemiseen joka olisi voitu estää riittävällä hoidon turvaamisella.

Mielenterveyden kanssa kamppailevia kohtaan joka vuorossa. Tämä vain siksi, koska potilas ei ole saanut hoitoa muualta ajoissa. Pahimmillaan menen vain paikalle toteamaan ihmisen tehneen itsemurhan.


Miksi pyrin kansanedustajaksi?

Minulla on palava halu auttaa ihmisiä, mutta ensihoitajana pystyn auttamaan vain yksittäisiä ihmisiä. Kansanedustajana voin olla rakentamassa parempaa Suomea, jossa yksilöä arvostetaan.

Miksi haluan kansanedustajaksi? Minulla on elämän kaikki perusasiat kunnossa ja politiikka herätti minussa suuttumusta, koska kansanedustajat tuntuvat vain miellyttävän äänestäjiä, jotta pysyvät vallan kahvassa kiinni. Isot puolueet ovat olleet vallassa ikuisuuden ja  tästä on seurannut jokaista ikäryhmää koskettavat ongelmat, joita ovat terveydenhuollon kriisiytyminen, kansalaisten mielenterveysongelmien räjähdysmäinen kasvu, talous ei ole kasvanut ja nuorten oppimistulokset ovat laskeneet.

Ideologia tulee ajamaan Suomen vielä tukalampaan tilanteeseen. 

Nyt tarvitaan suoraviivaisia ratkaisuja ja rohkeutta kokeilla jotain uutta, mikä onkin Liike Nytin pääperiaate. 

Olen ollut aikaisemmin ehdolla kuntavaaleissa sekä aluevaaleissa, ja äänimäärät ovat kasvaneet, eli ihmiset uskovat minuun. Näen tämän kunnia-asiana, ja jos pääsen eduskuntaan tulen olemaan kaiken luottamuksen arvoinen. 

Minä en ole kasvanut poliittisessa ympäristössä enkä ole ollut mukana missään puolueiden nuorisojärjestössä. Tämä on vahvuus, koska olen tehnyt ihan tavallisia töitä ja minua ei ole poliittisesti aivopesty.

Pekka Koponen
Pekka Koponen

”Vaikka pääsisin eduskuntaan, on tarkoitukseni tehdä satunnaisia työvuoroja terveydenhuollon parissa ensihoitajana. Haluan nähdä, onko työni eduskunnassa tuottanut tulosta”